Bedre nettsider med headless

Fordeler Headless stars

Med headless eller «frikoplet CMS» kan du få nettløsninger som er raskere, sikrere, mer fleksible og som du sparer penger på i fremtiden.

Har du fått med deg den største nyheten innen utviklingen av nettløsninger siden responsiv design? Med en frikoplet publiseringsløsning, også kalt «headless», blir funksjonalitet og design laget adskilt fra publiseringsløsningen. Dette er et av de heteste temaene om dagen innen utvikling av nettsider på grunn av alle fordelene det gir. Vi forteller her hvordan vi i 07 Interaktiv løser noen av de utfordringer du som nettansvarlig møter i dag, ved hjelp av denne nye måten å bygge nettsider på.

Utfordring 1: Kundene ønsker rask respons

En av utfordringene nå er den synkende toleransen i forhold til trege nettsider. Vi forventer at alt skal skje raskt, hvis ikke velger vi ofte å finne det vi søker etter et annet sted. Trege nettsider som bruker lang tid på å vise oss det vi etterspør gir en negativ brukeropplevelse og reduserer nettsidens konverteringsrate, som er «Forholdet mellom antall besøkende på et nettsted og antall ønskede hendelser».

Publiseringsløsningen kan være årsaken til trege nettsider

Årsaken til trege nettsider har ofte med publiseringsløsningen å gjøre. Det styrer alt som vises, inkludert funksjonalitet, noe som betyr at det også i stor grad styrer hvor rask siden er. Jo mer funksjonalitet som er koblet til i publiseringsløsningen, jo tregere er nettsiden. Dette fordi nettleseren må kommunisere med nettsiden, som formidler videre til publiseringsløsningen, som igjen må kommunisere med tredjeparts programvare. I tillegg skal publiseringsløsningen hente informasjon fra databasen og publisere innhold.

Når funksjonalitet og design lages adskilt fra publiseringsløsningen (headless), effektiviseres kommunikasjonen og nettsiden responderer dermed raskere.

Utfordring 2: Kundene har økte forventninger om nettløsninger som er oppdaterte og «i tiden»

Hastigheten på utviklingen av ny teknologi og brukernes økte forventninger som følge av dette, fører til dyre investeringer for publisister, da det er behov for hyppige endringer av nettsidene. Fordi all funksjonalitet tradisjonelt ligger i publiseringsløsningen, må disse forholdsvis ofte tilpasses for å møte endringene i brukers behov eller krav. Det krever derfor mye ressurser både i form av tid og økonomi å holde nettløsningen relevant.

Med headless kan vi gjøre disse endringene adskilt fra publiseringsløsningen og unngår derfor at hele nettløsningen må bygges på nytt. 

Kjenner du deg igjen i disse utfordringene? Diskuter dem med oss over  en kaffe!

Fordelene ved en «frikoplet publiseringsløsning» (headless):

  • Mer funksjonalitet til samme pris: Det er enklere og raskere for våre utviklere å sette opp nettsiden på denne måten fordi vi kan gjenbruke funksjonalitet. Dette betyr en lavere pris for våre kunder.
  • Billigere: Det er enklere og raskere for våre utviklere å sette opp nettsiden på denne måten fordi vi kan gjenbruke funksjonalitet. Dette betyr en lavere pris for våre kunder.
  • Raskere nettside: Nettsiden blir lynrask fordi sidens struktur blir hentet først og ligger i nettleseren fra start av. En behøver da kun å hente innholdet når bruker går inn på en ny side, noe som reduserer størrelsen på siden til kanskje 40% av hvordan det ville vært tradisjonelt. Dette gir en suveren brukeropplevelse og er bra for Google-rangeringen.
  • Optimalisert for søkemotor: Siden headless-nettsider er laget på en forståelig måte for datamaskiner, er det veldig enkelt for søkemotorer å lese og indeksere nettsiden. 
  • Sikrere: Tredjepartsfunksjonalitet som plug-ins er nyttig, men kan også være en inngang for hackere. Headless reduserer bruken av tredjepartsfunksjonalitet, og dermed minimeres risikoen for hacking betraktelig.
  • Fleksibelt: Hvis man i fremtiden skulle ønske å bytte publiseringsløsning kan vi gjøre dette mye enklere med Headless. Designere og utviklere får også en større grad av frihet når de lager nettsiden, siden de unngår de begrensninger en publiseringsløsning kan ha. Det er også enklere å gjøre endringer i det visuelle fortløpende uten «å måtte begynne på nytt».
  • Raskere responstid: I 07 Interaktiv har vi rundt 18 utviklere som alle kan jobbe med headless teknologi.

I 07 Interaktiv har vi kunnskapen og erfaringen som behøves

«Headless website development has a great potential to unleash the latent power of front-end developers in order to deliver more responsive, faster, and richer user experiences. But, it is useful and effective only when you consult through right web development company which has sufficient experience and manpower for developing these kinds of websites.»

– mytechnology.com –

I 07 Interaktiv har vi rundt 18 utviklere som alle kan jobbe med headless utvikling, noe dere vil tjene på. Flere av de største aktørerene på nett har allerede gått over til en frikoplet publiseringsløsning og vi mener at dette vil være et krav fra de fleste virksomheter når de skal ha nye nettløsninger innen 1 til 2 år. Det er viktig å følge med i tiden for å holde nettløsningen din relevant.

Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende samtale! 

Vi tar gjerne en prat for å se hvordan vi kan hjelpe deg med å nå ditt mål for å nå dine kunder og brukere på nett, eller om du trenger hjelp til digital markedsføring. 

Ta direkte kontakt med oss, eller:

Fyll ut kontaktinfo her

min_kollega