Utdanningsnytt

_utdanningsnytt

Utdanningsnytt er et fagblad for alle som er engasjert i utdanning, oppvekst, skolepolitikk og pedagogikk. Bladet utgis av Utdanningsforbundet og distribueres til rundt 148.700 abonnenter i det norske utdanningssystemet.

Utfordringen
Målet for prosjektet var å skape en moderne og fremtidsrettet nettløsning som signaliserte faglig tyngde og ivaretok behovene til de forskjellige brukergruppene. Den skulle oppleves som attraktiv og innbydende, og samtidig være enkel å bruke, uavhengig av leserens digital brukerkompetanse. Det var også et krav at siden skulle bygges på EPiServer.

Prosessen
Løsningen ble utviklet av et selskap som er spesialister på EPiServer, og designerne hos 07 Interaktiv arbeidet tett med deres utviklere for å sikre en god løsning både for redaktører og lesere.  Det ble utarbeidet et system for å kunne ”deske” forsiden, og universell utforming var et fokusområde i designutviklingen.

utdanningsnytt mobil

Resultatet
Nettsiden benytter seg aktivt av de mulighetene det digitale mediet gir, og siden designet er responsivt, tilpasser siden seg til alle formater. Den modulære oppbyggingen på forsiden gjør at siden får ekstra liv og gir fleksibilitet til redaktørene.

Den nye løsningen har en tydelig gjenkjennelseseffekt fra det trykte bladet, noe som bidrar til å styrke merkevaren. Nettstedet oppleves nå mye mer oversiktlig, og det har blitt lettere for brukerne å finne frem til innholdet de leter etter. 

"Innholdet er alltid det viktigste, men designet på den nye nettutgaven gjør det mye mer fristende å besøke oss."
Ansvarlig redaktør Knut Hovland

Nøkkelinfo

Vår rolle: Strategisk rådgivning, interaksjonsdesign og grafisk design.

Publisert: Vår 2015

Nettsiden: utdanningsnytt.no

Inspirert?

Kontakt oss